Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

GlenDronach BoynsmillNa de introductie vorig jaar van de GlenDronach Forgue, presenteert de distilleerderij nu de GlenDronach Boynsmill 16 Years als haar tweede Travel Retail Exclusive

Het landgoed Boynsmill ligt in de Vallei van Forgue, en werd in 1826 door James Allardice in het leven geroepen als de thuisbasis voor zijn GlenDronach distilleerderij. Op deze plek ontdekt James Allardice de rijkdom aan smaken van rijping in sherryvaten. Het is een traditie die GlenDronach tegenwoordig nog steeds hoog in het vaandel heeft staan.

James Allardice bracht het grootste deel van zijn leven door in Boynsmill House (later hernoemd tot Glen House) en deelde vaak een dram van zijn ‘Guid GlenDronach’ met vrienden en buren. Er worden tegenwoordig nog steeds gasten van GlenDronach ontvangen in deze historische woning.

The GlenDronach Boynsmill 16 Years is een huwelijk van Pedro Ximénez en Oloroso sherryvaten uit Analucië, met een subtiele invloed van portvaten uit de Douro-regio in Portugal. De whisky is gebotteld op 46 procent, en heeft een adviesprijs van 115 dollar.

Officiële proefnotitie

Geur: Fruitig en complex. Pruimenpudding, kersenpit en abrikozenbrandy met nootmuskaat, sandelhout en kweepeer.
Smaak: Rijk en fruitig met gebakken abrikoos, kersen en pruimen, met sinaasappel en walnoten.
Afdronk: Hartige dadels, abrikozen en walnoten.