Fotograaf: TB / Glencadam Distillery / CC BY-SA 2.0
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

20190603 Glencadam 2De bouw van een nieuw bezoekerscentrum voor Glencadam begint nog dit jaar. Dat kondigt eigenaar Angus Dundee Distillers aan. Glencadam is een bescheiden distilleerderij in het oosten van Schotland, en ligt tussen Dundee en Aberdeen.

Door de komst van het bezoekerscentrum wordt het mogelijk om een rondleiding te krijgen door de distilleerderij. Er komt ook een proefruimte, lunchroom en een shop. Het doel is om het erfgoed van Glencadam, een van de oudste distilleerderijen van Schotland, te vieren.

Tijdens de bouwwerkzaamheden worden er ook nieuwe kantoren en vergaderruimtes gemaakt. Er komt ook een proeflaboratorium voor de medewerkers van het team. Deze komen allemaal op de locatie van de oorspronkelijke moutvloeren, die tegenwoordig niet meer gebruikt worden.

Glencadam is opgericht in 1825 en heeft een interessante historie. In beide wereldoorlogen werd de distilleerderij gesloten en gebruikt als onderdak voor soldaten. De distilleerderij was aan het begin van dit millennium ook buiten gebruik, voordat Angus Dundee Distillers in 2003 Glencadam overnam.