Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

GlenAllachie 15 yrsGlenAllachie, een distilleerderij in Speyside, voegt een nieuwe 15-jarige whisky toe aan haar permanente core range. Meesterdistillateur Billy Walker vindt dat de whisky perfect het DNA van zijn distilleerderij weerspiegelt.

De nieuwe GlenAllachie 15 heeft een finish gekregen in sherryvaten, zowel Oloroso als Pedro Ximenez puncheons en hogsheads. Deze vaten zijn gebruikt om de whisky meer diepgang en een langere afdronk te geven.

Ik werk al aan onze 15 jaar oude whisky sinds we eigenaar werden van GlenAllachie in 2017’, vertelt Billy Walker. ‘Sindsdien heb ik de ontwikkeling van verscheidene van onze vaten gevolgd. Ik ben ervan overtuigd dat deze GlenAllachie 15 nu de perfecte balans tussen vat en spirit heeft.

Ik ben erg blij om deze whisky aan onze core range toe te voegen. Het laat echt het DNA en de persoonlijkheid zien die we voor GlenAllachie nastreven. We werken met veel verschillende soorten vaten en in de toekomst zal je meer sherryinvloeden naar voren zien komen.

Naast de GlenAllachie 15, bestaat de core range van de distilleerderij uit een 10-jarige Cask Strength en een 12-, 18- en 25-jarige whisky.