Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Milk & HoneyDe Israëlische Milk & Honey distilleerderij heeft speciaal voor het International Whisky Festival in Den Haag een gelimiteerde whisky gebotteld. In totaal zijn er slechts 100 flessen beschikbaar.

De ‘Exclusive Edition International Whisky Festival The Hague 2019’ van Milk & Honey heeft gerijpt in een ex-bourbonvat en kreeg daarna een finish in een vat waarin voorheen geturfde whisky van Islay rijpte. De resulterende single malt is daardoor licht geturfd en gebotteld op 55 procent.

De whisky is drie jaar oud en heeft naast de rokerige invloeden ook geuren van citroen en vanille met een subtiele maritieme invloed. De smaak is enigszins zout met vanille, honing en turfrook.

Milk & Honey is een jonge distilleerderij die in 2012 is opgericht. Momenteel is het team druk met de voorbereiding voor de wereldwijde lancering van de eerste Israëlische single malt whisky in 2012. Naast whisky produceert Milk & Honey ook gin en een kruidenlikeur.

De ‘Exclusive Edition International Whisky Festival The Hague 2019’ is beschikbaar via een aantal whiskyshops in Nederland en wordt gedistribueerd door Bresser & Timmer.