Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

DiageoxGOT Game of Thrones Map SingleMaltWhiskiesGeduld is een schone zaak, maar voor liefhebbers van de hitserie Game of Thrones duurt het nu niet lang meer. De acht whisky’s tellende Game of Thrones-collectie komt nog deze maand naar Nederland, en daar willen we in onze volgende editie uitgebreid aandacht aan besteden.

Voor een artikel in ons magazine, zoeken we whiskyliefhebbende, Game of Thrones-aanbiddende lezers om te vertellen over hun gecombineerde passie. Kan jij niet wachten tot je een Game of Thrones-fles in je bezit hebt? Heb je alle seizoenen Game of Thrones gezien? Zit jij op 15 april in je John Stark-outfit of Daenerys-kostuum klaar voor de eerste aflevering van seizoen acht? Stuur ons dan een mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en wie weet sta jij in het volgende nummer van Whisky Passion.

De Game of Thrones-collectie

De Game of Thrones-collectie is geïnspireerd op de zeven iconische families van Westeros, plus de Night’s Watch. Elke single malt komt van een bekende Schotse distilleerderij. Behalve de Cardhu en de Royal Lochnagar, die momenteel al in Nederland verkocht worden in hun gebruikelijke verpakking, zijn het allemaal nieuwe whisky’s.

  1. House Stark: Dalwhinnie Winter’s Frost (ABV 43%): De locatie van Dalwhinnie, een van de hoogst gelegen distilleerderijen van Schotland, is even koud en afgelegen als het noorden dat House Stark als thuis beschouwt, wat de twee tot een iconisch paar maakt.
  2. House Tully: Singleton of Glendullan Select (ABV 40%): De kracht van water stroomt door zowel House Tully als door The Singleton Glendullan Select, aangezien deze whisky wordt geproduceerd op de banken van de Fiddich-rivier in de bosrijke heuvels van Dufftown.
  3. House Targaryen: Cardhu Gold Reserve (ABV 40%): Deze single malt is een ode aan legendarische vrouwen en hun vastberadenheid. De Cardhu-distilleerderij werd in de 19e eeuw geleid door Helen Cumming en haar schoondochter Elizabeth, een periode waarin de whiskyindustrie bijna volledig werd gedomineerd door mannen.
  4. House Lannister: Lagavulin 9 Year Old (ABV 46%): Lagavulin wordt al meer dan 200 jaar vervaardigd aan de kust van Islay; met dezelfde zorgvuldige berekeningen en volharding die de Lannisters toepassen in hun pogingen om de Iron Throne te veroveren.
  5. House Greyjoy: Talisker Select Reserve (ABV 45.8%): Talisker was een natuurlijke match voor House Greyjoy, want deze single malt wordt gedistilleerd aan de kust van de Isle of Skye, een van de meest afgelegen en ruige gebieden van Schotland.
  6. House Baratheon: Royal Lochnagar 12 Year Old (ABV 40%): Net als Robert Baratheon, die vanaf de Iron Throne over zijn Zeven Koninkrijken heerste, werd Royal Lochnagar gezien als een whisky die een koninklijke familie waardig was. Na het bezoek van koningin Victoria en prins Albert in 1848 kreeg de distilleerderij een koninklijke status.
  7. House Tyrell: Clynelish Reserve (ABV 51.2%): House Tyrell of Highgarden heerst over de Reach, de weelderige en vruchtbare regio van Westeros. Net als de Reach is Clynelish gelegen tussen groene velden en glooiende heuvels, met prachtige uitzichten op de Noordzee.
  8. The Night’s Watch: Oban Bay Reserve (ABV 43%): De distilleerderij van Oban ligt onder een steile rotswand die over de baai uitkijkt. Net als Castle Black, waar de Nightswatch zijn hoofdkwartier heeft, gelegen op de grens tussen Westeros en de landen achter The Wall, vormt deze rotswand de scheiding tussen land en zee.

DiageoxGOT Game of Thrones Map SingleMaltWhiskies