Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

XQST lintjeDonderdagochtend 4 april werd op Schiphol Airport de geheel vernieuwde travel retail Exquisite Shop aan de Holland Boulevard (achter de douane) officieel geopend in aanwezigheid van een select groepje internationale pers. Whisky Passion liet zich vertegenwoordigen door The Whisky Couple.

Schiphol Airport Retail is een joint venture van het in Hamburg gevestigde Gebr. Heineman dat wereldwijd in airport retail participeert, en de Royal Schiphol Group. Het lint voor hun gezamenlijk Exquisite Shop werd door vertegenwoordigers van beide bedrijven gisteren rond 11 uur feestelijk doorgeknipt.

XQST aromatafelDe exclusieve winkel die een select assortiment van wijnen en gedistilleerd aanbiedt, heeft een ware noviteit na de verbouwing – een heuse aromatafel, waar geïnteresseerden een zintuiglijke waarneming van geuren kunnen ondergaan. Daarna bestaat de mogelijkheid om te proeven en uiteraard een bijzondere fles aan te schaffen. Behalve zeer exclusieve wijnen, champagnes, whisky’s en cognacs is er ook plaats ingeruimd voor een beperkt aantal meer gangbare whisky’s in een andere prijsklasse. Ook de oren worden niet vergeten en getrakteerd op aangename jazzmuziek op de XQST zweefachtergrond. Bij de ingang van de shop staat een glazen kabinet waarin een zwevende fles te zien is. De technologie erachter is een geheim, en reizigers die ernaar kijken, zullen hun ogen niet geloven. Kortom alle zintuigen worden aangenaam verrast in deze prachtige nieuwe shop die te vinden is aan de Holland Boulevard

Achterin de zaak is een gedeelte afgesloten als humidor en daar kunnen de sigarenliefhebbers hun hart ophalen aan een mooi aanbod sigaren. Blikvanger in die ruimte is een “sigarenkist” waar een prijskaartje van enkele tonnen aan hangt. Er zijn er maar vijftig van gemaakt in de hele wereld. Er zitten onder andere 50 sigaren in die speciaal ontworpen zijn en gerold door een zeer ervaren sigarenXQST humidormaker, alsmede een portable humidor en een met de hand vervaardigde stenen asbak. Op verzoek wordt deze exquise kist aan belangstellenden getoond.

Gebr. Heineman, een familiebedrijf uit Hamburg, opgericht in het midden van de 19de eeuw, wordt inmiddels door een lid van de 5de generatie geleid. Voor Heinemann is Schiphol een zeer belangrijke markt, met jaarlijks meer dan 70 miljoen passagiers die hier landen of vertrekken. De shop op Schiphol, kortweg XQST genoemd, is DE blauwdruk voor het aanpassen van andere locaties waar Heinemann een belang in heeft.