Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dewar's Mescal finishChivas en Dewar’s hebben enkele van de eerste tequila- en mecal-gerijpte whisky’s op de markt gebracht.

Vorig jaar werden de regels van de Scotch Whisky Association versoepeld, waardoor het nu ook mogelijk is om whisky te rijpen in voormalig tequilavaten. Aan deze versoepeling ging een machtige lobby van Diageo vooraf.

Chivas Regal MescalChivas Regal is nu het eerste grote merk dat wereldwijd een whisky uitbrengt die is gefinisht in tequilavaten. De whisky maakt deel uit van nieuwe Extra 13-collectie, die bestaat uit vier bottelingen, waaronder dus de tequila-gerijpte blend, maar ook whisky’s die tijd hebben doorgebracht in sherry, rum en Amerikaanse roggevaten. De whisky’s zijn 13 jaar oud.

Met de Extra 13-collectie bewandelen we nieuwe paden’, vertelt Sandy Hyslop, blendingdirecteur bij Chivas. ‘We willen de wereld van Schotse whisky verder openstellen voor een nieuw publiek. Bij Chivas geloven we dat blended beter is, en dat blijkt nergens meer als in onze nieuwe collectie.’

Dewar’s volgt op de voet met een nieuwe achtjarige blend die is gefinisht in vaten waarin voorheen Illegal Mezcal rijpte. ‘We lopen al een tijdje met het idee om te experimenteren met mescal en vinden het geweldig dat we nu deze samenwerking konden aangaan met Illegal’, vertelt Brian Cox, vicepresident van Dewar’s in Noord-Amerika.

Het is nog onbekend of en wanneer deze whisky’s in Nederland en België beschikbaar zijn.