Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
logotartanday.gifOp 9 April wordt in 's Gravendeel de eerste Tartan Day in Nederland georganiseerd.  Iedereen die "iets heeft met en Schotse ruit" kan een bezoek brengen aan Tartan Day. Draag je een kilt of wil je er een kopen? Wil je meer over je ruit weten of heb je er iets over te vertellen? Heb je Schots bloed of ben je op een andere manier geïnteresseerd in Schotland? Tartan Day is een gezellig en informeel evenement dat dit jaar voor het eerst in Nederland wordt georganiseerd door The World of Scotland in 's-Gravendeel. En daar staat speciaal op zondag 9 april alles in het teken van de schotse ruit. Bijna) alles is te zien en over de meer dan 2800 tartans kan men iets te weten komen. Op Tartan Day in Nederland zullen veel mensen in kilt, in Schotse rok, met geruite shawl, vest of jas op de tonen van (doedelzak)muziek in een (h)eerlijke Schotse sfeer samenkomen, om hun passie voor de ruit en het land te delen.

Voor wie is Tartan Day bedoeld?
Voor iedereen die een kilt, Schotse rok, vest of shawl draagt, alles over de clan en tartan weet en dit graag met anderen wil delen. Voor iedereen die best wel wat meer wil weten over de clans en de tartans. Voor iedereen die op een andere manier in Schotland geïnteresseerd is voor vakantie, door Schotse afkomst of door een andere speciale band met Schotland. En voor bedrijven, verenigingen en clubs die iets of alles met Schots en Schotland te maken hebben.

Wat is er op Tartan Day te doen?
Veel informatie-uitwisseling over Schotland, clans en tartans door en met bezoekers, verenigingen en medewekers, live (doedelzak)muziek, dansoptredens , “puzzeltocht”, discussie, presentaties, voordrachten.
Gedurende de dag zal er mogelijkheid zijn een hapje of drankje te gebruiken.

Locatie: Griendweg 5  •  's-Gravendeel  •  [Industrieterrein Mijlpolder]
Aanvang:   12.00 uur  •  Einde:   17.30 uur

zie ook: www.theworldofscotland.nl