User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

introductieEr is steeds meer aandacht voor whisky, dat bewijzen de vele nosings en tastings in het hele land wel. De evenementen (festivals) waar whisky centraal staat worden steeds talrijker en de groep whiskyliefhebbers groeit als nooit tevoren. En dan hebben we het nog niet eens over de vele whiskyclubs die in Nederland en België actief zijn. Een magazine over whisky in al zijn facetten kon dan ook niet uitblijven. Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky dat in Nederland en België in de winkels verkrijgbaar is.

Whisky Passion richt zich niet alleen op de single malt whisky of op Schotland alleen. Fjodor Gransjean, uitgever en hoofdredacteur van Whisky Passion: “Er is zoveel te vertellen over whisky en dat vindt over de hele wereld plaats. introductieNatuurlijk zal Schotland een prominente rol spelen in Whisky Passion, want hier ligt in mijn ogen de bakermat. In elke uitgave zal aandacht zijn voor alle diversiteiten op het gebied van whisky. Dus niet alleen maar single malt whisky, maar ook blends, Amerikaanse, Japanse en Ierse whiskeys en likeuren. We willen zo compleet mogelijk zijn. In de whiskymarkt gebeurt op dit moment zoveel, dat elke editie weer boordevol zal staan met nieuws en achtergronden. Neem bijvoorbeeld de opkomst van speciale finishings of het kiezen van een vat. Allemaal belangrijke zaken die een whisky kunnen maken of breken. We willen de consument meer vertellen over deze bijzondere wereld. Al eens gedacht aan een whiskymenu? Heerlijke gerechten, elke gang begeleid met een overheerlijke Malt of blend? Elke uitgave laten wij een bekende kok dit voor u samenstellen.”

Verspreiding

Cover 2006-1Vanaf 27 april 2006 zal Whisky Passion in de winkels verkrijgbaar zijn. Ronald Zwartepoorte, Consultant editor: “We willen niet alleen aanwezig zijn in de boek- en tijdschriftenhandel, maar vooral ook bij de slijter en de whiskyspeciaalzaak. Juist deze specialisten vervullen een belangrijke functie en hebben contact met onze doelgroep. We willen ook deze liefhebbers dan ook graag betrekken bij het magazine. In elke editie zal een specialist aan het woord zijn over zijn passie voor whisky en uiteraard belichten we zijn winkel. We betrekken ook bewust onze lezers bij het magazine. In elke uitgave zullen we een whiskyproeverij organiseren waarbij vijf professionals en vijf consumenten aanwezig zullen zijn. Hun bevindingen zullen gepubliceerd worden. We gaan geen punten geven aan de proefflessen, wie zijn wij dat we een met liefde gemaakt product met punten mogen beoordelen? Maar we kunnen wel proberen de beleving weer te geven. Iedereen stelt zijn eigen top drie samen en een overall favoriet. Dit gaan dit doen met alles wat we tegenkomen in de markt Malt, blends maar uiteraard ook likeuren. Ik denk zelfs al aan een ‘landen vergelijk’: wat is de lekkerste whisky van het Europese vasteland? Er wordt namelijk al whisky gemaakt in Frankrijk, Zweden, maar ook in Nederland en België. Al met al enorm veel uitdagingen…”

Facts & Figures

Het team van Whisky Passion zal bestaan uit Fjodor Gransjean, uitgever/hoofdredacteur, Ronald Zwartepoorte, Consultant editor, de bekende whiskyschrijvers Robin Brilleman, Jan Beek en Hans Offringa en de columnisten Jim McEwan, Distillery manager Bruichladdich, maar vooral een bekend whisky-ambassadeur, Gerrit Duit, Keeper of the Quaich en Antoinette de Koning, whiskyambassadrice. Daarnaast zullen in elk nummer gastschrijvers uit binnen- en buitenland artikelen schrijven. Kortom: een blad voor liefhebbers gemaakt door liefhebbers.