Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Duurste whiskyproeverijDe duurste whiskyproeverij ooit wordt dit najaar gehouden in Göthenborg in Zweden. De complete Ichiro’s Malt Card Serie wordt van 1 tot 3 november geproefd in het Upper House Hotel. Een ticket kost bijna 21.000 dollar.

Het evenement wordt georganiseerd door de Zweedse whiskyliefhebber Pye Palm, en de proeverij wordt geleid door Stefan Van Eycken, een expert op het gebied van Japanse whisky. Er zijn slechts 48 plaatsen beschikbaar.

Ichiro’s Malt Card Serie bestaat uit 52 single cask whisky’s van de gesloten Japanse distilleerderij Hanyu, aangevuld met twee jokers. De flessen zijn gesigneerd door Ichiro Akuto, kleinzoon van de oprichter van Hanyu. Hij redde een slordige 400 vaten toen de distilleerderij in 2000 haar deuren sloot.

‘De geschatte waarde van de volledige serie is ongeveer 775.000 dollar’, vertelt Pye Palm. ‘Ik zou de set kunnen verkopen, maar ik denk dat het veel leuker is om de ervaring met andere whiskyliefhebbers te delen.’

De whiskyproeverij wordt verdeeld over vier verschillende sessies. In elk van de sessies worden 13 of 14 whisky’s geproefd. Er worden glazen van 1 centiliter geschonken.

Hanyu heeft een heel bijzonder karakter’, vertelt Stefan Van Eycken. ‘Het lijkt op geen enkele andere whisky. Bereid jezelf voor op vers en rijp fruit, kleurrijke knolgewassen, zowel witte als bruine suiker, en exotische kruiden. Mix het vervolgens met een zoet en zure fruitsap. Dat is de beste manier waarop ik Hanyu kan omschrijven.’

Meer informatie vind je op deze website: http://mono-joker.club/