Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Highland Park TriskelionHighland Park heeft voor haar nieuwste whisky de krachten van drie whiskymeesters gebundeld. Het trio experts creëerde samen de nieuwe Highland Park Triskelion.

De huidige master distiller van Highland Park, Gordon Motion, werkte samen met de voormalige master whiskymaker Max McFarlane en master whiskymaker emeritus John Ramsay. Samen zijn de mannen goed voor meer dan 100 jaar ervaring.

De Highland Park Triskelion wordt nog deze maand gelanceerd en heeft gerijpt in een combinatie van first-fill Sherry-seasoned Spaans eiken, first-fill Sherry-seasoned Amerikaans eiken en first-fill Bourbon barrels en hogsheads. Door verder nog een kleine hoeveelheid refill vaten te gebruiken is volgens de makers een mooie balans gevonden.

Highland Park TriskelionHet was erg leuk en een eer om weer met John en Max te werken’, vertelt Gordon Motion. ‘We hebben besloten om een single malt zonder leeftijd te maken, omdat dit ons de flexibiliteit gaf om een hele reeks aan verschillende soorten vaten en leeftijden te gebruiken. Of zoals John zegt: je hebt geen leeftijdsaanduiding nodig om kwaliteit te leveren.’

Het duurde even voordat we het eens waren over het uiteindelijke smaakprofiel, maar we zijn erg trots op het resultaat. Het was een test van onze vaardigheden, maar niet onze vriendschap!

De Highland Park Triskelion is gebotteld op 45,1 procent en gaat in de UK 170 pond kosten. Het is nog niet duidelijk wat de prijs voor Nederland en België is.