Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Epicurean Edinburgh EditionDe onafhankelijke whiskybottelaar heeft een nieuwe telg aan The Epicurean familie toegevoegd. Deze Blended Lowland Malt telt nu ook een speciale Edinburgh Edition, waar slechts 600 flessen van beschikbaar zijn.

The Epicurean Edinburgh Edition is een eerbetoon aan de hoofdstad van Schotland. Het recept is in samenwerking met een aantal van de beste bartenders en drankenexperts van Edinburgh samengesteld.

Tijdens een evenement in de bar Nauticus in Edinburgh was het aan de deelnemers om verschillende single cask Lowland whisky’s met elkaar te blenden. Aan het eind van het evenement werd het winnende recept uitgekozen door Fred Laing, de voorzitter van Douglas Laing. Hij verkoos de blend van Lindsay Blair als winnaar. Zij is distillateur bij 56 North Distillery.

De creatie van Lindsay wordt omschreven als een whisky met veel groen fruit, zoete gerst, citrus en een licht kruidige smaak. The Epicurean Edinburgh Edition is op vatsterkte gebotteld, zodat de smaak van de whisky ook in de mix nog sterk naar voren komt.

‘The Epicurean Edinburgh Edition is niet alleen hommage aan onze hoofdstad, maar ook aan de bartenders en experts die er wonen’, vertelt whiskydirecteur Cara Laing. ‘Deze frisse Lowland whisky is perfect voor de zomer. Je kan ‘m puur drinken, maar ook met ginger ale of appelsap.’