Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

StrathearnDouglas Laing heeft de Schotse distilleerderij Strathearn volledig overgenomen. Het is de eerste distilleerderij in het portfolio van de onafhankelijke bottelaar.

Strathearn bestaat sinds 2013 en is een van de kleinste distilleerderijen in Schotland. Deze in Perthshire gelegen whiskyproducent was een van de pioniers op het gebied van ‘craft whisky’. De distilleerderij beschikt over eigen pakhuizen en de mogelijkheid tot het bottelen van whisky.

Dit is een trots en historisch moment voor Douglas Laing’, zegt Cara Laing, Director of Whisky van het familiebedrijf. ‘We bestaan al zeventig jaar en staan bekend als een van de beste onafhankelijke bottelaars. Nu zetten we eindelijk de stap naar distillateur. Het is het begin van een nieuw hoofdstuk.’

Strathearn is een distilleerderij die nog in de kinderschoenen staat en geeft ons de mogelijkheid om een prachtig thuis voor ons familiebedrijf in te richten, en daarnaast om een nieuwe single malt te lanceren.’

Douglas Laing is bekend van hun onafhankelijke bottelingen en reeks blended malts, de Remarkable Regional Malts. Het bedrijf maakt een enorme groei door: voor het vijfde jaar op rij werd een groei van dubbele cijfers geboekt.