Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Royal LochnagarRoyal Lochnagar, de kleinste whiskyproducent in het portfolio van Diageo, brengt een whisky op de markt die alleen bij de distilleerderij verkrijgbaar is. Het gaat om een whisky zonder leeftijdsaanduiding die deels in Europees eiken heeft gerijpt.

In totaal zijn er 5004 flessen beschikbaar van de Royal Lochnagar 2019 Distillery Exclusive, die is gebotteld op 48 procent en voor 85 pond te koop is. ‘Deze whisky is een perfecte weerspiegeling van het karakter van de distilleerderij’, zegt Neil Murphy, site manager van Royal Lochnagar.

De smaken en geuren zijn geïnspireerd op het weidse landschap van de Cairngorms’, vervolgt Murphy. ‘Deze zeldzame en exclusieve single malt is door ons deskundige team uitgekozen en dient als een mooi aandenken voor mensen die onze distilleerderij bezoeken.

Royal Lochnagar is bekend vanwege de koninklijke onderscheiding die de distilleerderij krijg, nadat Queen Victoria en Prince Albert in 1848 de distilleerderij bezochten. Royal Lochnagar ligt vlakbij Balmoral Castle, het vakantiehuis van de koninklijke familie.

Officiële proefnotitie

Neus: Kruidig met citrus en hout, samen met verbrand suiker en wat nootachtige geurinvloeden. Geef de whisky iets langer de tijd en je vindt geuren als vanille, groene appel en sinaasappel.
Smaak: Aanvankelijk zoet, samen met warme kruiden en groene appel. Vanille en toffee komen iets later tevoorschijn en gaan over in een medium finish. Met water komt de groene appel meer naar boven, net als andere fruitsoorten.