Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Special ReleasesHet duurt nog heel even voordat de Special Releases 2019 officieel worden aangekondigd, maar Diageo stuurde gisteren al een teaser de wereld in. De eerste details zijn nu bekend.

Vorig jaar stuurde Diageo al in april een persbericht, maar tot nu toe hield het drankenconcern de kaken stijf op elkaar. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Dit zijn de whisky’s die dit jaar onderdeel uitmaken van de Special Releases:

  1. Cardhu 14 Years Old
  2. Cragganmore 12 Years Old
  3. Dalwhinnie 30 Years Old
  4. Lagavulin 12 Years Old
  5. Mortlach 26 Years Old
  6. Pittyvaich 29 Years Old
  7. Talisker 15 Years Old
  8. The Singleton of Glen Ord 18 Years Old

Details over de vatsterkte, het aantal flessen of de soorten vaten die zijn gebruikt, worden nog niet bekend gemaakt.

Er zitten een paar oude bekenden tussen, met name de Lagavulin 12. Deze distilleerderij maakt ieder jaar deel uit van de Special Releases, en ook dit jaar zal het weer een whisky zijn die op vatsterkte is gebotteld en heeft gerijp op ex-Bourbonvaten.

Dalwhinnie hebben we in het verleden ook al een aantal keer voorbij zien komen, met twee 25-jarige edities (in 2012 en 2015). De Dalwhinnie die dit jaar onderdeel uitmaakt van de Special Releases is nog een stukje ouder.

De line-up is interessant, maar er missen ook een paar ‘usual suspects’. Het meest opvallende is dat er geen Caol Ila Unpeated uitkomt. Sinds 2006 was deze opvallende Caol Ila altijd onderdeel van de Special Releases.

Vooralsnog heeft Diageo ook nog geen blended malt (zoals de Cladach of Collectivum XVIII) aangekondigd, en er zit ook een graanwhisky in de line-up. Daarbij moet wel gezegd worden dat er nu nog maar acht whisky’s zijn onthuld. Vorig jaar waren er in totaal tien whisky’s, dus wellicht heeft Diageo nog een verrassing.