Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
vaten.jpg In samenwerking met de Stichting Alcohol research organiseert TNO al vijf jaar symposia over alcohol en gezondheid. Meer dan twintig wetenschappers op uiteenlopende gebieden hebben er in die jaren hun bevindingen belicht. In De wijsheid en de kan gaan deze vooraanstaande deskundigen vanuit hun persoonlijke expertise dieper in op de relatie tussen alcohol en gezondheid. De interviewvorm houdt de soms moeilijke materie toegankelijk.

De (veranderde) inzichten over de invloed van alcoholhoudende dranken op het lichaam, geest en maatschappij worden helder uiteengezet. Verschillende onderwerpen komen aan bod,zoals bijvoorbeeld:

“Het bewijs dat matig alcoholgebruik gunstige effecten heeft op de gezondheid is wel voldoende geleverd, maar het ook je plicht als arts de schaduwzijde van te véél te tonen. Welke ziektebeelden zie je bij overmatig alcoholgebruik? Wat kan dreigen op termijn? En wat is de werkelijkheid van het drinkgedrag in Nederland op dit moment? – Albert van de Wiel, internist.

Zo blijkt dat een verantwoord alcoholgebruik goed kan passen in een gezonde levensstijl. De intervies worden rijkelijk ondersteund met illustraties over de bereiding van wijn, bier en gedistilleerd en de plaats die geestrijke drank inneemt in het leven van alledag. Darnaast zijn vele wetenswaardigheden opgenomen en worden misverstanden de wereld uit geholpen.