Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

The Dalmore 51 YrsDalmore heeft een nieuwe 51-jarige single malt gepresenteerd ter waarde van 55.000 pond per fles. Er zijn in totaal slechts 51 flessen van de nieuwe whisky beschikbaar.

De 51-jarige Dalmore is gebotteld op 40 procent en rijpte eerst in ex-bourbon casks, maar werd daarna verdeeld over een drietal vattypes: Port Colheita 1938, Matusalem sherry en first-fill bourbon. Uiteindelijk werd de whisky opnieuw samengebracht in bourbonvaten voor een laatste rijpingsperiode.

De Dalmore 51 jaar is een nobele single malt met zeldzame diepgang’, zegt Richard Paterson, master distiller van Dalmore. ‘Ik heb de ontwikkeling van deze whisky de afgelopen vijf decennia met veel plezier gevolgd.’

Ik kijk altijd naar de toekomst en overweeg zorgvuldig hoe elke whisky zich ontwikkelt, waarbij ik ze naar nieuwe vaten overhevel om de smaak bij te stellen. Deze Dalmore 51 jaar is daar een uitstekend voorbeeld van.’

Volgens de officiële proefnotities doet het aroma van de whisky denken aan marmelade, balsamico, oloroso sherry, karamel en in Port gestoofde peertjes. De smaak ligt in de lijn van pruimen, rozijnen, gembercake, Demerara suiker en vanille, maar ook warme chocolademelk, meergranenbrood, ananas en blanke rozijnen.