User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

MacLean’s Pillage & SpillageWhiskyschrijver Charles MacLean brengt samen met zijn drie zoons twee Schotse whisky’s op de markt. De opbrengst van de whisky’s gaat naar het goede doel.

Ewan, Jamie en Lachlan, de drie zoons van MacLean, werden eerder dit jaar het jongste en snelste drietal dat ooit al roeiend de Atlantische oceaan overstak. De nieuwe whisky’s zijn ter ere van die prestatie uitgebracht.

De whisky’s, Maclean’s Pillage en MacLean’s Spillage, zijn elk een blend van 17 distilleerderijen aan de Schotse westkust: Ardbeg, Ardnamurchan, Arran, Bruichladdich, Bunnahabhain, Caol Ila, Girvan, Glen Scotia, Jura, Kilchoman, Lagavulin, Laphroaig, Oban, Springbank, Tobermory en Talisker. De distilleerderijen hebben de whisky’s gedoneerd, die door de broers verzameld zijn tijdens hun eerste trainingsessie in Schotland.

Er zijn slechts 168 flessen van MacLean’s Pillage beschikbaar (een blended malt) plus 299 flessen van de blend MacLean’s Spillage. Daarnaast zijn er van de blend ook nog 700 miniaturen verkrijgbaar. De flessen worden verkocht via Royal Mile Whiskies. De opbrengst gaat naar Feedback Madagascar, een goed doel dat zich inzet voor schoon water voor meer dan 3000 inwoners van Madagaskar.