Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

BunnahabhainEen renovatieproject dat in totaal drie jaar duurt is begonnen bij Bunnahabhain, de meest noordelijk gelegen distilleerderij op Islay. Distell International, de Zuid-Afrikaanse eigenaar van Bunnahabhain, investeert 10,5 miljoen pond in de renovatie.

Een nauwkeurige restoratie van een aantal van de originele gebouwen van Bunnahabhain maken onderdeel uit van het project. Daar tegenover staat dat een aantal andere gebouwen gesloopt wordt om meer ruimte te creëren, zowel vanuit productieoogpunt als om de bezoekerservaring te verbeteren.

Een belangrijke focus van het project is de bouw van een nieuw bezoekerscentrum, dat onder andere een eetcafé en winkel gaat herbergen. Het bezoekerscentrum komt aan de kust te liggen, en biedt een prachtig uitzicht over de baai en de Sound of Islay, met aan de overkant de Paps of Jura. Als alles volgens planning verloopt is het bezoekerscentrum volgend jaar al open.

Een aantal van de pakhuizen dat nu nog aan de kust staat, wordt momenteel gesloopt om ruimte te maken voor het bezoekerscentrum. Het pomphuis ondergaat upgrades, net als de filling store. De zes cottages die naast de distilleerderij staan worden ook gerenoveerd, om uiteindelijk verhuurt te worden als vakantiehuisjes.

Het draait bij ons investeringsprogramma voor Bunnahabhain over het verbeteren van de operationele kant van de distilleerderij voor de lange termijn’, zegt Derek Scott, brand director van Distell International. ‘We restaureren gebouwen en bouwen een bezoekerscentrum waarmee we niet alleen bezoekers willen ontvangen, maar we willen ze helpen te ervaren wat het Bunnahabhain-leven is.’