Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

ClynelishDe Highland Council heeft de bouwplannen voor het nieuwe bezoekerscentrum van Clynelish goedgekeurd. Het bezoekerscentrum is onderdeel van een investering van 150 miljoen door Diageo in whiskytoerisme in Schotland.

Nu de goedkeuring officieel binnen is, wordt waarschijnlijk binnen een aantal weken begonnen met de bouw. Het bezoekerscentrum krijgt een nieuwe bovenverdieping, waar het verhaal van Clynelish verteld wordt. Er komt ook een nieuwe bar en proefruimte van waaruit bezoekers uitzicht hebben op de kust van Sutherland.

De plannen zijn onderdeel van een miljoeneninvestering in whiskytoerisme, waarbij Diageo de nadruk legt op Johnnie Walker, de bestverkopende Schotse whisky ter wereld. In Edinburgh komt een grote Johnnie Walker-attractie.

Vier distilleerderijen (Glenkinchie, Cardhu, Caol Ila en Clynelish) krijgen een directe link met de nieuwe toeristische trekpleister in de Schotse hoofdstad. Samen zorgen de locaties voor een unieke Johnnie Walker-tour door Schotland. Bezoekers aan Edinburgh worden zo uitgedaagd om ook andere delen van het land te bezoeken.

Clynelish ligt naast de iconische Brora distilleerderij, die haar deuren sloot in 1983. Momenteel wordt er hard gewerkt om Brora weer nieuw leven in te blazen. Dit is onderdeel van een andere miljoeneninvestering, waar ook de wederopbouw van Port Ellen bij hoort.