Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
  • Whisky WereldatlasWhisky
  • De wereldatlas

De Wereld Whisky Atlas is de enige gids waarin kenner én beginnende whiskydrinker alles kunnen vinden over whisk(e)y wereldwijd. Diepgaand en rijk geïllustreerd met prachtige foto’s, over het proces, de geschiedenis, de distilleerderijen en meer dan 350 verschillende whiskies. In deze uitgebreide studie van de meest complexe drank ter wereld worden afkomst, romantiek, smaak en vakmanschap op aansprekende wijze gecombineerd in tekst en beeld.

Gedetailleerde kaarten leiden u naar distilleerderijen in Schotland, Ierland, Japan, de Verenigde Staten, Canada en de rest van de wereld. U maakt kennis met single malts van Aberfeldy tot Yamazaki, met blends van Johnnie Walker tot Hibiki en bourbons en rye whisky van Buffalo Trace tot Wild Turkey, compleet met uitgebreide proefnotities.

Dave Broom is uw gids. In De Wereld van Whisky introduceert hij vijf Smaakvelden, een uitstekend nieuw hulpmiddel bij het kiezen en vergelijken van whiskies. In de afgelopen 25 jaar heeft de auteur een groot aantal artikelen en acht boeken gepubliceerd, waarvan er twee bekroond zijn met de Glenfiddich Award for Drinks Book of the Year. Dave Broom is verder actief als hoofdredacteur van Whisky Magazine Japan, als tv-presentator en als consultant in de whiskyindustrie.

Het nieuwe standaardwerk op het gebied van whisky en whiskey. Overzichtelijk, informatief en zeer onderhoudend. Een must voor elke whiskyliefhebber - Ronald Zwartepoorte, uitgever/hoofdredacteur Whisky Passion

Het ultieme boek voor de whiskyliefhebber op ontdekkingsreis door de whiskywereld. In één woord: Werelds! - Teun van Wel, oprichter en organisator van Maltstock

De Nederlandse vertaling en bewerking is verzorgd door Hans Offringa, die vanaf de introductie van Whisky Passion bijdragen voor ons blad levert. Hans leverde tevens de fotografie voor de Nederlandse omslag. Zelf zegt hij over dit boek: “Het is een waardige opvolger van Michael Jackson’s Whisky Encyclopedie, die in 2006 door Spectrum in Nederlandse vertaling werd uitgegeven. Dave Broom is voor mij de juiste, en wellicht ook enige persoon die in Michael’s voetsporen kan stappen. Hij heeft met deze Atlas weer een belangrijk hoofdstuk aan de whiskygeschiedenis in boekvorm toegevoegd.”

  • Auteur: Dave Broom
  • Uitgever: Terra - 2011
  • Taal: Nederlands
  • Uitvoering: Hardcover, 320 pagina’s, illustraties
  • ISBN 9789089894526
  • Retailprijs: € 42,00