Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Black Bottle Alchemy SeriesHet bekende Schotse whiskymerk Black Bottle brengt de Alchemy Series op de markt. Deze bestaat uit twee nieuwe, single batch whisky’s die een eerbetoon zijn aan de experimenteerdrift van de oprichters van Black Bottle.

‘De geschiedenis van Black Bottle is net zo gedurfd en onconventioneel als onze whisky’, vertelt Craig Black, global brand manager van Black Bottle. ‘Dat is al het geval sinds de oprichting van Black Bottle in 1879 door Gordon Graham en zijn broers. Deze theeblenders verplaatsten hun aandacht naar whisky. Ze reisden ver om de beste malt- en graanwhisky te vinden.’

‘Black Bottle bestaat nu ruim 140 jaar. Daarom eren we de Graham-broers en hun reizen met de Alchemy Series. Onze huidige alchemisten hebben de mooiste en meest experimentele vaten uitgezicht en deze deskundig met elkaar geblend.’

Black Bottle Double Cask is een combinatie van malt whisky die in Spaanse sherryvaten gerijpt heft, aangevuld met 12-jarige graanwhisky uit rodewijnvaten. De smaak kenmerkt zich door rode bessen en een zoete invloed van de sherryvaten. De finish is lang en droog met druiven, rode wijn en toffee.

Black Bottle Island Smoke neemt whiskyliefhebbers mee op een reis langs een ziltige kust en stormachtige rook. De whisky bestaat uit geturfde malt whisky van de Schotse eilanden en ongeturfde graanwhisky. Het hart van de Island Smoke wordt gevormd door een blended malt uit 1984, wat zorgt voor een balans tussen turf, medicinale smaken, kruiden en vanille.