Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Binnenlands GedistilleerdFooddock Deventer is op 7 maart aanstaande het toneel voor “Binnenlands Gedistilleerd”. Zo’n 14 kleinschalige Nederlandse Distilleerderijen verzamelen zich in Deventer om hun kunsten aan het publiek te laten ruiken en proeven.

En als je denkt dat er alleen maar Jenever geschonken wordt dan heb je het mis. De 14 stokerijen uit heel Nederland maken alles in eigen beheer en presenteren hun gehele assortiment…denk daarbij aan Rum, Whisky, Gin, Jenever, Korenwijn, Eau de Vie van verschillende fruitsoorten, Brandy en verschillende likeuren.

Vorig jaar al werd onder de noemer “Stoere Stokers” met 9 verschillende stokers een eerste poging gedaan om het Nederlands Gedistilleerd op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen. Initiatiefnemers Frank Hulscher van Fooddock en Erik Molenaar van de Deventer Wagging Finger Distilleerderij konden tevreden terugkijken op die eerste editie. Ze ontvingen alleen maar positieve reacties en in de loop van vorig jaar werd er alweer gevraagd of er een tweede editie zou komen. Die komt er dus op 7 maart aanstaande, maar wel onder een nieuwe naam aangezien Stoere Stokers al bezet was door een ander (toevallig) Deventer bedrijf.

Met “Binnenlands Gedistllleerd” willen we laten zien dat Nederland meer te bieden heeft dan Hooghoudt en Bols. Juist de kleine distilleerderijen laten zien dat het Nederlands Gedistilleerd meer is dan industriële Jonge Jenever. Daar waar de craft-brouwerijen inmiddels niet meer weg te denken zijn (op 25 januari was Fooddock het toneel van het winterbier festival) is het nu ook tijd de kleine stokers een platform te gaan geven. Daar waar de makers van gedistilleerd vaak schuil gaan achter grote marketing-campagnes en in anonieme alcoholfabrieken staan ze je in Fooddock persoonlijk te woord en willen ze je alles vertellen over hun ambacht.

Op 7 maart zijn bezoekers welkom in Fooddock vanaf 17:00 uur tot 21:30 uur. Je betaalt €22,00 entree waarvan je er €10,00 weer terugkrijgt op een Fooddock Foodpas. Zodat je bij al dat lekkers ook wat te eten kan halen. Gedurende het festival worden er masterclasses georganiseerd zodat je je gedistilleerd kennis nog verder kan verdiepen.