Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

BimberBimber Distillery uit Londen brengt haar tweede single malt whisky op de markt, die heeft gerijpt in zwaar geblakerde eikenhoutenvaten.

De lancering volgt op de allereerste single malt van Bimber, die eerder dit jaar in augustus op de markt kwam. Bimber The First werd destijds erg goed ontvangen.

De nieuwe ‘Re-charred Oak Casks’ van Bimber is afkomstig uit de vaten die door de eigen kuipers van Bimber van binnen zwaar zijn geblakerd. Het gaat om een zogenaamde ‘level #4 char’, die ook wel bekend staat als een ‘krokodillen char’, vanwege de visuele overeenkomst tussen het verkoolde hout en de huid van een krokodil.

Door het blakeren karamelliseren de houtsuikers en wordt er een extra laag houtskoolfilter aan de oppervlakte van het vat toegevoegd. De whisky die in het vat heeft gerijpt is volgens de makers ‘erg zoet’ en ‘rijk, soepel en fruitig’.

We zijn erg blij dat we het nieuwe hoofdstuk van Bimber kunnen delen’, vertelt oprichter en master distiller Darius Plazeweski. ‘Deze vaten passen perfect bij onze lichte, gelaagde en fruitige distillaat.’

De whisky is beschikbaar vanaf vrijdag 8 november via de website van Bimber, en is gebotteld op 51,9 procent. Er zijn 5.000 flessen beschikbaar.