Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Big Peat 33 yrsWhiskybottelaar Douglas Laing & Co lanceert de oudste Big Peat ooit. Bovendien heeft de whisky een finish gekregen in een combinatie van Franse cognacvaten en Spaanse sherryvaten.

Big Peat is een blended malt van Islay whisky’s en is sinds de oprichting, nu tien jaar geleden, uitgegroeid tot een populair merk. Big Peat bestaat vaak uit Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en zelfs Port Ellen, maar aangezien deze nieuwe editie in 1985 is gedistilleerd, vallen Ardbeg en Port Ellen al af. Deze distilleerderijen produceerden in dat jaar geen whisky.

In 2017 hebben we geëxperimenteerd met onze eerste sherry finish voor Big Peat voor de Feis Ile-editie’, vertelt Fred Laing, directeur van Douglas Laing & Co. ‘We kregen toen geweldige feedback en veel verzoeken om meer van dit soort dingen te doen.’

De oranje- en goudkleurige verpakking is een knipoog naar de Cognac-regio. In totaal zijn er wereldwijd 1.500 flessen beschikbaar, waarvan er binnenkort liefst 225 naar Nederland komen. De prijs is nog niet bekend, maar ligt naar verwachting zo rond de 300 euro.

Officiële proefnotitie

Neus: zoete rook, rijpe pruimen, bruine suiker en sappige perzik.
Smaak: rode appels, smoky bacon, gemoute gerst.
Finish: amandelen, kruiden, sinaasappeljam en toast met boter.