Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Benromach CSBenromach heeft een nieuw lid van haar Classic Range aangekondigd: de Benromach Cask Strength Vintage 2008. De whisky vervangt de Benromach 100 Proof, die niet langer geproduceerd wordt.

Benromach brengt vanaf nu verschillende batches uit van de nieuwe Benromach Cask Strength. De eerste batch is in 2008 gedistilleerd en heeft gerijpt in zowel first-fill sherry als bourbon casks. In totaal zijn er van de tienjarige whisky 5.500 flessen beschikbaar.

De Benromach Cask Strength is gebotteld op 57,9 procent en vervangt de Benromach 100 Proof in de Classic Range van de distilleerderij. De Benromach 100 Proof verscheen in 2014 voor het eerst op de markt, en had het zelfde vatenrecept als de traditionele Benromach 10 Year Old.

Doormiddel van batches kunnen we de expertise van onze distillateurs nog beter tonen”, vertelt distillery manager Keith Cruickshank. “Elke whisky die we uitbrengen is zorgvuldig met de hand geproduceerd door ons team. Hoewel de smaken die liefhebbers zo waardeerden in de Benromach 100 Proof nog steeds aanwezig zullen zijn, verschilt de nieuwe Benromach Cask Strength op een subtiele manier. Iedere batch is een reflectie van de vaten en het specifieke vintagejaar.

De Benromach Cask Strength Vintage 2008 is binnenkort verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 69,95 euro.