Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Balblair rangeEén van de unieke kenmerken van Balblair was het gebruik van vintages in plaats van leeftijden, maar de distilleerderij heeft bekend gemaakt van deze aanpak af te stappen. In plaats daarvan komt er een gehele nieuwe core range met leeftijdsaanduidingen.

De nieuwe core range bestaat uit vier whisky’s. Alle andere whisky’s van Balblair worden vervangen.

  1. Balblair 12-year-old: gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans eiken en in ‘double-fired’ vaten van Amerikaans eiken, met smaken van gedroogde sinaasappel, gemalen kruiden en zoete vanille.
  2. Balblair 15-year-old: gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans eiken met een finish in first-fill butts van Spaans eiken, met smaken van pure chocola, tropisch fruit en romige vanille.
  3. Balblair 18-year-old: gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans eiken met een finish in first-fill butts van Spaans eiken, met smaken van sappige abrikoos, vanillevla en rozijnen.
  4. Balblair 25-year-old: gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans eiken en daarna in ex-Oloroso vaten van Spaans eiken, met smaken van citrus, chocoladepraline, verse tabaksbladen en bloedsinaasappels.

We zijn een van de oudste distilleerderijen in Schotland, en daar zijn we trots op’, vertelt John MacDonald, distillery manager van Balblair. “We hebben een lange geschiedenis in het maken van premium single malt Scotch whisky. We zijn trots op onze herkomst en zetten onze eeuwenoude tradities voort, maar we kijken ook uit naar het nastreven van perfectie.’

De adviesprijzen voor de nieuwe whisky’s variëren van 45 tot 500 pond. In april worden de whisky’s in Nederland en België verwacht.