Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

ArdbegArdbeg, een van de bekendste Schotse whiskydistilleerderijen, is begonnen met een zoektocht naar een nieuwe manager. In oktober van dit jaar gaat de huidige manager, Mickey Heads, met pensioen.

Mickey Heads heeft zijn hele leven op Islay en het naburige eiland Jura gewerkt. In 2007 werd hij aangesteld als distillery manager — een droombaan voor een ervaren distilleerder met een passie voor rokerige whisky.

Tijdens zijn carrière groeide Ardbeg uit tot een van de toonaangevende singlemaltmerken ter wereld. Hij was ook voorzitter van het Ardbeg Committee, een club voor fans van de distilleerderij. Die positie bekleedt hij ook de komende drie jaar nog, onder andere tijdens het twintigjarig bestaan van het Ardbeg Committee later dit jaar.

‘Ik heb het als een voorrecht ervaren om dertien jaar leiding te geven aan Ardbeg’, zegt Heads. ‘De whisky die we hier maken is van een prachtige kwaliteit en het is geweldig om deel uit te maken van het team. Ardbeg heeft zo’n lange geschiedenis, dat ik me eigenlijk vooral heb gezien als een soort conservator voor de volgende generatie. Ik heb mijn werk daarom altijd zo goed mogelijk gedaan en met zoveel mogelijk passie.’

Thomas Moradpour, CEO van de Glenmorangie Company, de eigenaar van Ardbeg: ‘Er kunnen niet veel distillery managers zijn die zoveel kennis, passie en warmte uitstralen als Mickey. Ik wil hem uit naam van iedereen die ooit met hem samenwerkte bedanken voor zijn harde werk.’

Benieuwd naar de eisen die worden gesteld aan de opvolger van Mickey Heads? Je kan hier de vacature bekijken.