Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Vault Bar DalmoreDe Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam heeft twee uitzonderlijke whisky’s uit haar kluis geopend. De bar in een voormalige bankkluis serveert vanaf nu zowel The Dalmore 40yo als Port Ellen 39yo Untold Stories per glas. De prijs? Respectievelijk 850 en 800 euro per glas.

De Vault Bar is de officiële flagship whiskybar van The Dalmore. Dat betekent dat de premiumwhisky’s van The Dalmore bij de Vault Bar per glas verkrijgbaar zijn. Een van die whisky’s is The Dalmore 40yo, gebotteld op 42 procent. ‘A tapestry of tantalizing delight’, volgens masterblender Richard Paterson.

Vault Bar Port EllenThe Dalmore 40yo heeft gerijpt in zowel bourbon- als sherryvaten en een glas van deze whisky kost 850 euro. Bij de Vault Bar is ook een goedkoper alternatief beschikbaar, zoals een whiskyflight van Dalmore die bestaat uit de 12yo, Cigar Malt en King Alexander III. Ook kan een privé masterclass worden geboekt, inclusief whiskyflight en foodpairing.

Naast de 40-jarige Dalmore is nu ook een 39-jarige Port Ellen per glas verkrijgbaar. Port Ellen is al sinds 1983 gesloten en is sindsdien uitgegroeid tot een cultwhisky. Van de Port Ellen 39yo Untold Stories zijn wereldwijd 1500 flessen beschikbaar, waarvan er dus eentje in de Amsterdamse hotelbar staat. Een glas Port Ellen kost 800 euro.