Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Aberfeldy 15 yrsDe Aberfeldy 15 is de nieuwste whisky in de line-up van deze distilleerderij in de Schotse Hooglanden. De whisky is gefinisht in Franse wijnvaten uit Pomerol, een beschermde wijnregio in Bordeaux.

De nieuwe Aberfeldy rijpte eerst 15 jaar in re-fill en re-charred bourbonvaten, waarna een korte tweede rijpingsperiode volgde van 4 tot 5 maanden in rode wijnvaten uit Pomerol. Een van de bekendste namen uit Pomerol is Pétrus, een van de duurste wijnen ter wereld, hoewel het niet duidelijk is of er vaten van dat domein zijn gebruikt.

Volgens Aberfeldy is de invloed van de rode wijnvaten subtiel en blijft er genoeg ruimte voor het smaakprofiel van de distilleerderij. ‘Pomerol versterkt het karakter van Aberfeldy, dat zich kenmerkt door honing en fruit, zoals rode bessen en steenvruchten’, vertelt Stephanie MacLeod, de Malt Master van Aberfeldy.

De Aberfeldy 15 is gebotteld op 43 procent en heeft een gelimiteerde oplage. Om hoeveel flessen het precies gaat is niet bekend. De whisky gaat ongeveer 55 pond kosten en is beschikbaar in zowel België als Nederland.