Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ardnahoe DistilleryDe Schotse whiskyindustrie kent deze jaren louter hoogtijdagen, en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. De verwachting is dat in 2019 nog eens acht nieuwe distilleerderijen hun deuren openen.

Keuze genoeg voor de liefhebber van Schotse whisky. Er zijn momenteel al meer dan 130 distilleerderijen in Schotland actief, maar dan komt op zeer korte termijn nog een flink aantal bij. Niet alleen dit jaar, maar ook in de komende jaren. Er zijn momenteel plannen voor tientallen nieuwe distilleerderijen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Timorous Beastie 12yo CSDe alsmaar uitbreidende Remarkable Regional Malts van Douglas Laing krijgt weer een nieuwe telg. De onafhankelijke bottelaar komt met de Timorous Beastie 12yo, een blended highland malt die op vatsterkte is gebotteld.

In totaal zijn er 3.000 flessen beschikbaar van de nieuwe Timorous Beastie, die op 54,4 procent in de fles is gegaan. Bijkleuren met karamel en koude filtratie zijn, zoals gebruikelijk bij Douglas Laing, uit den boze.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

TullibardineTullibardine heeft een nieuwe gelimiteerde editie op de markt gebracht. The Murray Marsala Finish is onderdeel van de Marquess Collection, een serie die de sterke band van de distilleerderij met het gehucht Tullibardine viert.

Keith Geddes, de master blender van Tullibardine, is het brein achter de nieuwe whisky. The Murray Marsala Finish rijpte eerst in first-fill bourbon barrels, en kreeg daarna een finish van een jaar in Siciliaanse Marsala wijnvaten. Het resultaat is een rosé-gekleurde whisky me eiken- en kruidenaroma’s. De smaak doet denken aan rijp zomerfruit, biscuits en frambozensnoepjes.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Glendronach GrandeurThe GlenDronach Grandeur is een van de meest exclusieve releases van deze historische distilleerderij. De tiende editie in deze serie is een 27-jarige single malt, gecreëerd door master blender Rachel Barrie.

De nieuwste batch van The GlenDronach Grandeur telt in totaal 2.293 flessen, en is gebotteld op 50,1 procent. De whisky rijpte in een combinatie van Pedro Ximenez en Oloroso sherryvaten. ‘Deze whisky heeft veel diepgang’, zegt Rachel Barrie. ‘Hij is gelaagd en doet denken aan vervlogen tijden.’

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Whisky FestivalWhiskyclub McShelfie en The Bonding Dram organiseren intussen voor de vierde maal hun oergezellige whiskyfestival.

Standhouders die intussen bevestigd hebben zijn onder meer CaskAid, WhiskyBase, Hart Brothers, CasQueteers, Malts of Scotland, Dram 242, en The Nectar.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Helen MulhollandRachel Barrie van Brown-Forman en Helen Mulholland van Bushmills zijn de eerste vrouwen die zijn opgenomen in Whisky Magazine’s Hall of Fame.

Helen Mulholland werkt al 25 jaar bij de Ierse distilleerderij Bushmills, waar ze master blender is. ‘Ik vind het prachtig dat ik een plekje in de Hall of Fame heb gekregen, waar al zoveel grootheden deel van uitmaken. De afgelopen 25 jaar ben ik altijd met veel plezier naar mijn werk bij de Old Bushmills Distillery gegaan, en ik kijk uit naar nog veel meer mooie jaren.