Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Stoere StokersZaterdag 2 maart brengen Wagging Finger Distillery en Fooddock de mooiste distilleerderijen naar Deventer. Koperen ketels en zwoegende stokers. Bijzondere distillaten die explosief smaken. Denk aan jenever, whisky, likeur, gin of korenwijn. Alles in eigen stokerij geproduceerd.

We hebben 9 hele bijzondere distilleerderijen te pakken.” Aldus initiatiefnemers Frank Hulscher en Erik Molenaar. “Dit keer geen focus op grootschaligheid en Schiedam, maar op kleineambachtelijke distilleerderijen. Ze hebben bijzondere dranken in het assortiment.

Zo is er bijvoorbeeld een distilleerderij die zijn eigen Eaux de Vie van fruit uit de Betuwe produceert. Dat krijg je nergens meer! Mocht je niet zo’n fan zijn van het pure spul, dan ben je ook van harte welkom. Onze cocktailspecialist mixt met de dranken van de stokers bijzondere cocktails. Zoiets heeft nog nooit in Deventer plaatsgevonden!”

Naast het proeven van de verschillende dranken, is er ook ruimte om er over te leren. Een aantal distilleerderijen verzorgen korte masterclasses, waar onder andere het proces uitgelegd wordt en waar alle brandende vragen gesteld kunnen worden.

Een kaartje voor Stoere Stokers kost €22,-. Hiermee krijg je toegang tot het evenement hebt en een Fooddock-pas ter waarde van €10 om bijpassende gerechten te proeven.Alle informatie is te vinden op www.stoerestokersdeventer.nl.