Menu

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Dornoch DistilleryDornoch Distillery heeft een tweede crowdfundcampagne in het leven geroepen. Het gaat de distilleerderij zodanig voor de wind dat volgend jaar verhuist wordt naar een grotere locatie.

De Dornoch Distilleerderij is het droomproject van de broers Phil en Simon Thompson, die bij veel whiskyliefhebbers onsterfelijk zijn vanwege hun legendarisch whiskybar in het Dornoch Castle & Hotel. Als grote fans van klassieke, oude stijl whisky uit de jaren ‘50 en ‘60, besloten de broers in 2016 om zelf op een traditionele en ambachtelijke manier whisky te stoken.

Destijds haalden de broers via een crowdfundcampagne voldoende geld op om zonder lening aan de slag te gaan. Dit was erg belangrijk voor het tweetal, omdat ze zodoende zonder inmenging van investeerders hun gang konden gaan. Om op dezelfde voet verder te kunnen in hun nieuwe locatie, is opnieuw een crowdfundcampagne opgestart. Er komen in totaal 250 vaten beschikbaar voor deze tweede ronde.

Dornoch Nieuwe locatieWe hadden nooit verwacht dat er zoveel vraag naar onze producten zou zijn’, zegt Phil Thompson. ‘Door de uitbreiding kunnen we voldoen aan de vraag maar tegelijk ook honderd procent toegewijd blijven aan het traditioneel produceren van een oude stijl whisky, en de kwaliteitsniveaus die daar bij horen’.

Dornoch Distillery verhuist naar het voormalig onderkomen van een leidekker, op slechts een paar honderd meter van hun huidige pand. Het terrein is ongeveer 1000 vierkante meter groot en biedt ruime mogelijkheden om door te groeien. De meeste apparatuur wordt verhuisd, en de capaciteit van de washbacks zal door enige technische aanpassingen verhoogd worden, waardoor wat vaker kan worden gedistilleerd met behoud van een lange fermentatie tijd.Dornoch Distillery 2

Op het nieuwe terrein van Dornoch Distillery wordt ook een warehouse gebouwd. Bovendien zijn er plannen voor een verkoopruimte en een proeflokaal. Het oude brandweerstation, waar de distilleerderij nu gevestigd is, zal voortaan voornamelijk als opslag dienen.

Schotse whisky proefde vroeger heel anders, voordat massamodernisatie van de apparatuur en de ingrediënten plaatsvond’, zegt Simon Thompson. ‘De vraag voor deze oude stijl, met een focus op karakter van het distillaat, het mondgevoel en op tropische vruchten, is deze dagen enorm. Niemand maakt deze stijl meer.’

Begin oktober wordt begonnen met de werkzaamheden aan het nieuwe pand. De nieuwe crowdfundcampagne is echter deze week al van start gegaan. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit een viertal verschillende opties, die hier te bekijken zijn.

thumb_Cover_2010-2.jpgthumb_Cover_2007-2.jpgthumb_Cover_2010-1.jpgthumb_Cover_2014-2.jpgthumb_Cover_2006-2.jpgthumb_Cover_2010-3.jpgthumb_Cover_Limited.jpgthumb_Cover_2007-3.jpgthumb_Cover_2014-1.jpgthumb_Cover_2009-3.jpgthumb_Cover_2009-4.jpgthumb_Cover_2008-2.jpgthumb_Cover_2007-4.jpgthumb_Cover_2013-1.jpgthumb_Cover_2012-1.jpgthumb_Cover_2009-1.jpgthumb_Cover_2011-2.jpgthumb_Cover_2012-4.jpgthumb_Cover_2010-4.jpgthumb_Cover_2007-1.jpgthumb_Cover_2014-3.jpgthumb_Cover_2015-1.jpgthumb_Cover_2015-4.jpgthumb_Cover_2008-1.jpgthumb_Cover_2013-3.jpgthumb_Cover_2013-2.jpgthumb_Cover_2008-3.jpgthumb_Cover_2006-1.jpgthumb_Cover_2015-2.jpgthumb_Cover_2011-4.jpgthumb_Cover_2015-3.jpgthumb_Cover_2008-4.jpgthumb_Cover_2011-1.jpgthumb_Cover_2006-3.jpgthumb_Cover_2012-3.jpgthumb_Cover_2012-2.jpgthumb_Cover_2013-4.jpgthumb_Cover_2011-3.jpgthumb_Cover_2009-2.jpgthumb_Cover_2014-4.jpg
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com