Menu

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

PC HeavilyPeatedBruichladdich heeft een herlancering van Port Charlotte aangekondigd, hun zwaar geturfde single malt van het Schotse whiskyeiland Islay. De nieuwe range heeft niet alleen een nieuwe verpakking, maar omvat ook een aantal nieuwe releases.

Er komen deze zomer in totaal vier nieuwe Port Charlotte whisky’s uit. De Port Charlotte 10, de Islay Barley 2011, de MRC:01 en de MC:01. De nieuwe flessen zijn hoekiger dan de voorgangers, en zijn gemaakt van matgroen glas met zwarte labels.

De Port Charlotte 10 is een terugkeer van een populaire whisky die eerder alleen op gelimiteerde basis beschikbaar was, maar nu een permanente plaats krijgt in de line-up van Port Charlotte. De PC10 vervangt daarmee de Port Charlotte Scottish Barley, en wordt gebotteld op een respectabele 50 procent alcohol.

De Port Charlotte Islay Barley bestaat uit whisky die is gedistilleerd in 2011. Het bijzondere aan deze whisky is dat hij is gemaakt van gerst dat is geteeld op een drietal boerderijen op Islay: Dunlossit, Sunderland en Kilchiaran. Deze drie zijn onderdeel van in totaal 17 verschillende boerderijen op Islay waarmee Bruichladdich een samenwerking heeft.

Het nieuwe kwartet Port Charlotte whisky’s wordt voltooid met een tweetal gelimiteerde edities. Deze zijn gebotteld op vatsterkte en hebben gerijpt op experimentele eikenhouten vaten. Head Distiller Adam Hannett had de keuze uit meer dan 200 verschillende vattypen, en gelooft dat hij met deze twee nieuwe releases de verscheidenheid en elegantie van Port Charlotte het beste laat zien.

De Port Charlotte MRC:01 is in 2010 gedistilleerd en heeft gerijpt in ex-wijnvaten uit de Bordeaux-regio. Deze whisky is gebotteld op 59,2 procent, en wordt door Hannett omschreven als een superieure combinatie van fruitig Frans eiken, sterke turfrook en Islay rijping. In tegenstelling tot de MRC:01, is de Port Charlotte MC:01 alleen verkrijgbaar in Travel Retail. Deze whisky heeft gerijpt in ex-Marsala vaten en is gedistilleerd in 2009.

Onze distilleerderij houdt zich aan een aantal sleutelprincipes’, zegt Bruichladdich-directeur Douglas Taylor. ‘Deze principes hebben invloed op alles wat we doen. Al onze gerst komt uit Schotland, waarvan een derde zelfs verbouwd wordt op Islay zelf.

We hebben oude gersttypes opnieuw geïntroduceerd en we experimenteren met het verbouwen van gerst in verschillende regio’s. Uiteindelijk zijn we een collectief van gelijk denkende mensen met een passie voor Islay en de single malt whisky die we hier maken.

thumb_Cover_2007-2.jpgthumb_Cover_2009-3.jpgthumb_Cover_2007-3.jpgthumb_Cover_2015-4.jpgthumb_Cover_2009-4.jpgthumb_Cover_2008-1.jpgthumb_Cover_2008-4.jpgthumb_Cover_Limited.jpgthumb_Cover_2014-2.jpgthumb_Cover_2014-4.jpgthumb_Cover_2008-3.jpgthumb_Cover_2007-1.jpgthumb_Cover_2015-1.jpgthumb_Cover_2011-4.jpgthumb_Cover_2006-1.jpgthumb_Cover_2009-2.jpgthumb_Cover_2013-1.jpgthumb_Cover_2010-4.jpgthumb_Cover_2010-2.jpgthumb_Cover_2011-2.jpgthumb_Cover_2015-3.jpgthumb_Cover_2015-2.jpgthumb_Cover_2012-1.jpgthumb_Cover_2010-1.jpgthumb_Cover_2013-3.jpgthumb_Cover_2011-3.jpgthumb_Cover_2006-2.jpgthumb_Cover_2013-4.jpgthumb_Cover_2012-3.jpgthumb_Cover_2012-4.jpgthumb_Cover_2011-1.jpgthumb_Cover_2013-2.jpgthumb_Cover_2010-3.jpgthumb_Cover_2008-2.jpgthumb_Cover_2007-4.jpgthumb_Cover_2009-1.jpgthumb_Cover_2014-1.jpgthumb_Cover_2014-3.jpgthumb_Cover_2006-3.jpgthumb_Cover_2012-2.jpg
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com