Menu

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Felix WilbrinkAchtdaagse culinaire reis naar Ierland, onder leiding van Culinair journalist van de Telegraaf Felix Wilbrink

It’s a long, long way to Tipperary… maar dan heb je ook wat! Ierland blijkt een ware schatkamer te zijn van onverwachte culinaire kwaliteit. Wat in de jaren zeventig alleen goed was voor barre huifkartochten, is dankzij de hoogconjunctuur van de laatste jaren en een gezonde dosis nationalisme omgetoverd in een Luilekkerland van kaas, bier, zalm, brood, vlees en natuurlijk… whisky! Het goudbruine distillaat is in het land van herkomst aan een onstuitbare wederopmars begonnen. Zoals de Ieren tegenwoordig zeggen: als je na een week in Ierland terugkeert, zijn er drie nieuwe stokerijen geopend.

Nergens in Europa zijn zoveel traditionele voedsel- en drankinstituties waar het eeuwenoude ambacht in ere wordt gehouden, van stout-brouwerijen tot oesterfestivals. Deze unieke reis is voor gourmets en gourmands en graast overal, van oostkust tot westkust, de ruige klippen en het glooiende, mals groene landschap af op het beste wat de Ierse bodem te bieden heeft. Felix Wilbrink, culinair redacteur van De Telegraaf, Ierlandkenner en whiskyexpert, neemt je mee naar zijn speciale adressen – van kleine familiebedrijven tot grote distilleerderijen -, ontsluit de geheimen van de historische Ierse keuken en leest voor uit de unieke vertaling van de Ierse klassieker Padraig O’Conaire.

REISINFORMATIE
Reisdatum 2 september 2017
Reissom €1895,- per persoon

Oxmantown SandwichInclusief: rechtstreekse vlucht per KLM Amsterdam – Ierland v.v. * luchthavenbelastingen (ca. € 40,-) * ruimbagage KLM * Overnachtingen in drie- en viersterrenhotels * verzorging op basis van logies & Iers ontbijt * culinaire wandeling in Dublin* vervoer en bezoeken conform programma * entrees voor monumenten * lokale Engelssprekende gidsen * deskundige Nederlandstalige begeleiding door Felix Wilbrink
Eenpersoonskamertoeslag: €295,-

Exclusief: Overige maalltijden * kosten proeverijen * persoonlijke uitgaven * fooien * reis- en/of annuleringsverzekering * bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen) * administratiekosten € 25,- per boeking

BEL VOOR MEER INFORMATIE 020-4204482

DAGPROGRAMMA

Dag 1, zaterdag 2 september – Aankomst in Dublin
Aankomst in Dublin, de in 988 door de Vikingen gestichte hoofdstad van Ierland. Na lunch met typische Ierse sandwiches in Oxmantown een culinaire en historische wandeling door het stadscentrum - met hoogtepunten voor het oog als de iconische Ha'penny Bridge, Trinity Library en St. Patrick’s Cathedral, de grootste kerk in Ierland, in combinatie hoogtepunten van de smaak, o.a. kaaswinkel Sheridans, waar tevens Europese wijnen, charcuterie, olijven te proven zijn. Overnachting in Dublin.

Dag 2, zondag 3 september - Dublin
Bezoek aan het 13e-eeuwse Dublin Castle, 700 jaar zetel van het Engels bestuur en sinds 1922 van de Ierse regering, en het ‘whiskykasteel’ Slane Castle in Slane village, in een boslandschap, aangelegd door Capability Brown. Jonge whisky, kleinschalig vervaardigd met een mooi verhaal erachter. Terug naar Dublin en bezoek aan Overnachting in Dublin.

FW Cliffs of Moher

Dag 3, maandag 4 september – Dublin-Galway
Kijkje achter de schermen van Kilbeggan distillery (de oudste in Ierland, uit 1757). Aanslutend vertrek naar Galway, schilderachtig gelegen aan het water. De stad is bekend om de resten van middeleeuwse omwalling de Spanish Arch, en de oester- en food festivals. Tijdens de wandeling langs bezienswaardigheden worden regelmatig de pubs aangedaan voor een pint en leest Felix Wilbrink voor uit Padraig O’Connaire, aan de voet van zijn beeld. Overnachting in Galway.

Stout beer and oysters

Dag 4, dinsdag 5 september – Uitstapje Connemara
Vertrek naar Connemara, waar eerst het Nationale Park bezocht wordt, van ruigekwartsrotsen tot zacht glooiende heide, met een rijke fauna. Dat wordt aangevuld door een bezoek aan zalmrokerij met proeverij in Ballyconneely, en bezegeld met een typisch Ierse combinatie van stout bier en oesters. Overnachting in Galway.

Aran Islands

Dag 5, woensdag 6 september, Aran Islands
Vertrek met Island Ferries vanaf Rossaveal voor een spectaculaire boottocht naar Inis Mor, het grootste van de Aran Islands, met een bezoek aan Dun Aengus Fort, het grootste prehistorische fort op de eilanden, met een van de mooiste uitzichten ter wereld, over de Atlantische Oceaan. Het fort staat op een klip boven de oceaan en wordt omgeven door drie massieve stenen muren en een ‘hek’ van grote, overeind gezette stenen. Overnachting in Galway.

Dag 6, donderdag 7 september – Cork
Vertrek naar Cork. Onderweg een rondleiding in het St Tola Farmhouse, waar de beste geitenkaas van Ierland wordt gemaakt, met demonstratie en proeverij. Daarna bezoek aan de boomgaarden in Cahir van Con Traas, wiens ouders uit Zuidwest-Nederland naar Ierland kwamen in de jaren zestig: appels, peren, pruimen, aardbeien en frambozen van de beste kwaliteit. Cahir Castle is ook een bezoek waard. Overnachting in Cork.

Cork Harbor

Dag 7, vrijdag 8 september – Cork
Een historische rondleiding, inclusief de filosofie van de Ierse culinaire traditie, in Ballymaloe House, hotel en kookschool op het terrein van een biologische boerderij met moestuinen en boomgaarden. Daarna Nolan’s Butchers, uit 1886 maar in 2010 verkozen tot de beste Ierse slagerij, gespecialiseerd in worsten, Spiced Beef , Black & White Puddings en meer. Tot slot het Butter Museum in de voormalige Boterhal: boter is hét iconische product van Ierland en het museum biedt een unieke kijk op de Ierse samenleving en tradities. Aan het eind van de middag vertrek naar Dublin. Onderweg een afsluitend bezoek aan boerderij-kasteel Ballykeefe met whiskystokerij (onder voorbehoud). Overnachting in Dublin.

FW Teeling Whiskey

Dag 8, zaterdag 9 september – Dublin
Het afsluitende bezoek van de reis is de perfecte whiskystokerij Teeling, de eerste nieuwe stokerij in Ierland in 125 jaar. Felix Wilbrink geeft hier weer een toelichting. Transfer naar de luchthaven en vertrek naar Amsterdam

Volgorde- en onderdelen van het dagprogramma zijn onder voorbehoud.

thumb_Cover_2015-2.jpgthumb_Cover_2010-1.jpgthumb_Cover_2014-3.jpgthumb_Cover_2011-4.jpgthumb_Cover_2007-3.jpgthumb_Cover_Limited.jpgthumb_Cover_2012-3.jpgthumb_Cover_2012-2.jpgthumb_Cover_2014-2.jpgthumb_Cover_2012-4.jpgthumb_Cover_2008-2.jpgthumb_Cover_2015-3.jpgthumb_Cover_2008-1.jpgthumb_Cover_2011-2.jpgthumb_Cover_2008-3.jpgthumb_Cover_2011-1.jpgthumb_Cover_2010-4.jpgthumb_Cover_2013-3.jpgthumb_Cover_2013-4.jpgthumb_Cover_2010-2.jpgthumb_Cover_2007-2.jpgthumb_Cover_2008-4.jpgthumb_Cover_2009-1.jpgthumb_Cover_2009-3.jpgthumb_Cover_2013-2.jpgthumb_Cover_2007-1.jpgthumb_Cover_2015-1.jpgthumb_Cover_2006-3.jpgthumb_Cover_2006-1.jpgthumb_Cover_2009-2.jpgthumb_Cover_2006-2.jpgthumb_Cover_2011-3.jpgthumb_Cover_2014-1.jpgthumb_Cover_2012-1.jpgthumb_Cover_2014-4.jpgthumb_Cover_2007-4.jpgthumb_Cover_2013-1.jpgthumb_Cover_2009-4.jpgthumb_Cover_2010-3.jpgthumb_Cover_2015-4.jpg
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com